Competitive Study Materials
  • Home
  • Abbreviations
  • Solved Papers
  • Current Affairs
  • Contact Us
  • Home
  • Computer Knowledge
  • General Knowledge
  • Abbreviations
  • Solved Papers
  • Current Affairs

Computer Quizz for all Competitive Exams_Quizz-7

 Shakeel Ahamed     Computer Knowledge     No comments   

Q1. Soft copy of a document has the characteristics that it can be:
a. touched
b. viewed only
c. touched and viewed
d. All of the above
e. None of the above
Ans: b

Q2. What is the meaning of  'justified text' ?
a. the text headings are all in the same style
b. all four margins on the page are the same size
c. the text is the maximum size that will fit on a page
d. the text aligns with both the right and left margins
e. None of these
Ans: d

Q3. To identify the document, it is helpful to include the file name on each page as a
a. bibliography
b. header/ footer
c. find/ search
d. macro
e. None of these
Ans: b

Q4. Which of the following allows wireless mobile devices to access the Internet and its services such as the Web and e-mail etc?
a. TCP/IP
b. WAP
c. Ethernet
d. WiFi
e. None of these
Ans: b

Q5. A passive threat to computer security is
a. Malicious Intent
b. Espionage Agents
c. Accident Errors
d. Sabotage
e. None of these
Ans: a

Q6. The browser's ________ keeps a list of web pages you have visited during the current session.
a. history
b. cache
c. favorites
d. trail
e. None of these
Ans: a

Q7. Which application is not typically included in an MS Office suite?
a. word processor
b. spreadsheet
c. antivirus
d. database
e. None of these
Ans: c

Q8. Which device cannot be shared in network?
a. Floppy
b. Computer
c. Mouse
d. Printer
e. None of these
Ans: c

Q9. Bold, italics and underline are features used in many programs. To which of the following items can these features be applied?
a. files
b. pictures
c. text
d. windows
e. None of these
Ans: c

Q10. A communication processor that connects dissimilar networks by providing the translation from one set of protocol to another is
a. Bridge
b. Modem
c. Router
d. Gateway
e. None of these
Ans: d

Q11. What is the purpose of providing a Drafts folder in an email system?
a. to save unsent emails
b. to store spam emails
c. to save a copy of sent emails
d. to store deleted emails
e. None of these
Ans: a

Q12. Voice mail
a. is the exchange of text messages and computer files transmitted via a communications network such as a local area network or the Internet.
b. functions much like an answering machine, allowing callers to leave a voice message for the called party.
c. involves using video and computer technology to conduct a meeting between participants at geographically separate locations.
d. permits users to converse in real time with each other via the computer while connected to the Internet.
e. None of these
Ans: b

Q13. Which of the following identifies a specific web page and its computer on the Web?
a. Website
b. Website address
c. URL
d. Domain Name
e. None of these
Ans: b

Q14. A(n) __________ allows network users to share a single copy of software, which resides on the network server.
a. single-user license agreement
b. end-user license agreement
c. network site license
d. business software license
e. None of these
Ans: c

Q15. Which port doesn't exist in computer?
a. Computer port
b. USB port
c. Printer port
d. Parallel port
e. None of these
Ans: a

Q16. All of the following are basic principles of networks, except
a. each computer must have a network card
b. each computer must have software that supports the movement of information
c. there must be at least one connecting device
d. there must be communications media connecting the network hardware devices
e. None of these
Ans: d

Q17. Workgroup means
a. Individual computer
b. Individual user
c. Computers in network
d. All of the above
e. None of the above
Ans: c

Q18. The type of software that can store, update, manipulate, and retrieve data is called
a. database management
b. spreadsheet
c. desktop publishing
d. graphics
e. None of these
Ans: a

Q19. Which command allows you to reduce fragments of file and optimize the performance of disk?
a. Scandisk
b. Defrag
c. Chkdsk
d. Diskcomp
e. None of these
Ans: b

Q20. What type of telecommunications hardware allows you to access the web?
a. Browser
b. IRC
c. FTP protocol
d. Modem
e. None of these
Ans: d
  • Share This:  
  •  Facebook
  •  Twitter
  •  Google+
  •  Stumble
Email ThisBlogThis!Share to XShare to Facebook
Newer Post Older Post Home

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

  • A to Z Computer Abbreviations
    ACE: Access Control Entry ADSL: Asymmetric Digital Subscriber Line AGP: Accelerated Graphics Port AI: Artificial Intelligence ALGOL: A...
  • भारत के राष्ट्रपति : ( सामान्य ज्ञान )
    01. भारत का संवैधानिक प्रधान कौन होता है ? ► राष्ट्रपति 02. भारत के प्रथम राष्ट्रपति कौन थे ? ► डॉ. राजेंद्र प्रसाद (लगातार दो बार राष...
  • भारतीय अर्थव्यवस्था : (सामान्य ज्ञान)
    ● महूबब-उल हक के सहयोगी कौन थे— ए. के. सेन तथा सिंगर हंस ● मानव विकास सूचकांक की अवधारणा का प्रतिपादन कब किया गया— 1990 ● मानव किकास सूचक...

All Category

  • Abbreviations List
  • Computer Category List
  • Computer Practice List
  • Computer Quizzes List
  • G.K Quizz List
  • General Knowledge
  • GK In Hindi
  • Solved Papers List
  • SSC Solved Papers List

All Labels

  • Banking Abbreviatons
  • Basic Computer GK
  • Computer Abbreviations
  • Computer Knowledge
  • Computer MCQs for IBPS
  • GK Quizz
  • General Knowledge
  • IBPS GK Solved Papers
  • IBPS Solved Papers
  • SSC Solved Papers
  • Web Design

Solved Papers

  • SSC SOLVED PAPERS
  • BANKING SOLVED PAPERS
  • COMPUTER SOLVED PAPERS
  • OTHER EXAMS SOLVED PAPERS

Search This Blog

Total Pageviews

Translate

Copyright © Competitive Study Materials | Developed By- Shakeel Ahamed